Sporthorloge

Garmin Vivoactive 4

De Garmin Vivoactive 4 is bijna de beste activity tracker.

Garmin’s line-up van GPS-horloges biedt voor elk wat wils. Met de Vivoactive lijn neemt Garmin het op tegen de Apple Watch met gezondheids- en fitnessfuncties en een touchscreen display. De 45-millimeter Garmin Vivoactive 4 en 40-millimeter 4S, beide 349 dollar, bevatten bijna elke functie die je van een smartwatch zou willen hebben – muziek, GPS, hartslag – plus alle uitstekende fitness-tracking mogelijkheden waar Garmin het beste in is. De Vivoactive 4 heeft zijn gebreken. Voor iPhone-bezitters is de Apple Watch Series 6 ongeëvenaard. Maar voor veel mensen is de Vivoactive 4 een van de beste fitnesstrackers en het beste Garmin-horloge met geavanceerde functies dat je kunt kopen.

Garmin Vivoactive 4 review: ontwerp

Er zijn twee grote ontwerpverschillen tussen de Vivoactive 4 en zijn voorganger, de Vivoactive 3. Het eerste is de grootte: Garmin’s nieuwste smartwatch komt in twee maten, een 40-mm optie en een veel groter 45-mm model. De Vivoactive 3 was verkrijgbaar in slechts één maat, 43 mm. Dat maakt de Vivoactive 4 aantrekkelijker voor een bredere groep mensen. Ik heb de 40-mm versie getest, die Garmin de Vivoactive 4S noemt, en vond het de perfecte maat voor mijn kleine pols.

De tweede ontwerpwijziging is de toevoeging van een tweede knop aan de zijkant. Deze knop is een snelkoppeling voor uw favoriete oefeningen en fungeert ook als start/stop-knop, zodat u niet met bezwete vingers op het touchscreen hoeft te tikken om uw workout te pauzeren of te beëindigen.

De onderste knop aan de zijkant fungeert als terugknop wanneer je in een app bent. Als je deze knop lang indrukt, krijg je ook snel toegang tot de wijzerplaten, klokken, je activiteitengeschiedenis en het instellingenmenu, waar je apps en widgets staan. Ik zou willen dat die knop diende als snelkoppeling naar de app-lade van het horloge. In plaats daarvan bieden de Garmin-horloges en de Garmin Connect-app die ermee gekoppeld wordt, zoveel opties dat het een oefening in frustratie kan zijn om uit te zoeken waar ze zijn.

Het ronde LCD-touchscreen is ongewijzigd ten opzichte van de Vivoactive 3. Het is nog steeds helder genoeg om te zien als je buiten hardloopt, en het touchscreen reageert snel. Als u op zoek bent naar een Garmin smartwatch van gemiddelde grootte, 43 mm, met een AMOLED scherm, dan is de Garmin Venu van $399, die ook nu uit is, de gulden middenweg tussen de Vivoactive 4 en 4S. Dat horloge heeft echter een kortere batterijlevensduur vanwege het meer energie verbruikende display.