Sporthorloge
sporthorloge dame kijkt op horloge tijdens hardlopen

Beste sporthorloge dames 2020 ?

Sporthorloge voor dames nodig? Een sporthorloge is een extra duwtje in de rug om je in beweging te houden. Er zijn op dit moment meer dan 10.000 sporthorloges voor dames te koop. Allemaal beweren ze het beste te zijn. Wat zijn de beste dames sporthorloges? De meeste sporthorloges zijn groot en passen niet om de pols van een vrouw.

Elegant dames sporthorloge voor smalle pols

Toen sporthorloges op de markt kwamen, werden ze vooral door mannen gedragen. De dikke, donkere bandjes met een horlogekast hadden niet veel aantrekkingskracht op vrouwen. Het probleem – vooral voor een GPS-horloge – is dat ze zo groot zijn dat ze niet goed om de pols van een vrouw passen. Heb je een smalle pols? Zoek dan een dames sporthorloge met een horlogekast van 34 mm t/m 40 mm.  Dat de maat van de kast goed past bij je pols, is cruciaal voor een elegante uitstraling. Onze beste sporthorloges voor dames passen goed en zien er goed uit. Twijfel je of het horloge te groot is voor je pols? Meet de omtrek van je pols op, of teken aan de hand van de afmetingen het horloge op papier en knip hem uit. Zo zie je precies hoe het horloge in verhouding om je pols zou zitten.

Speciale functies dames sporthorloges

Tegenwoordig zijn de meeste dames sporthorloges vaak uitgerust met de volgende features:

  • een kleine wijzerplaat met dunne bandjes voor smalle polsen.
  • elegant uiterlijk, moet er goed uitzien.
  • lichtgewicht horloges die niet te zwaar zijn voor je arm.
  • vrouwelijke menstruatiecyclus tracking (Apple, Garmin, Fitbit).
  • delen van exacte locatie met vrienden of familie als je buitenshuis traint.

Beste sporthorloge dames

Top 3 Garmin Sporthorloge dames

1️⃣ Garmin Vivoactive 4S

Beste sporthorloge dames 2020: Garmin Vivoactive-4s
Garmin-Vivoactive-4S: Subtiel & Stijlvol

De Vivoactive 4S is het beste sporthorloge voor dames. Het horloge kan al je activiteiten bijhouden, waaronder hardlopen, fietsen, zwemmen en golfen. De hartslag wordt gecontroleerd op je pols, waardoor er geen borstband nodig is. Je kunt het horloge helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Horlogebanden kunnen worden verwisseld. De Vivoactive 4S wordt geleverd in 4 kleurvarianten: wit met roségouden bezel (foto hierboven), zwart, zilver met grijze bezel en roze met een gouden bezel. Voor jouw veiligheid heeft de Vivoactive 4S de mogelijkheid om jouw activiteit uit te zenden met behulp van Garmin’s Livetrack. Dit is een link naar e-mailcontacten (of naar Facebook en Twitter). Via de link kan iedereen je locatie op een kaart in real-time volgen. Het wordt ook geleverd met een speciale noodknop. Als je in de problemen komt, druk je op de noodknop en waarschuw je vrienden en familie van jouw locatie. De vivoactive 4S heeft de meeste mogelijkheden voor de beste prijs. Gecombineerd met de GPS-mogelijkheden en het stijlvolle design is het onze topkeuze.

2️⃣ Garmin Forerunner 45S

Het kleine formaat en het slanke ontwerp maakt de Garmin Forerunner 45S één van de beste dames sporthorloges. De Forerunner 45S is Garmin’s eerste basishorloge met een kleurenscherm. De verbeterde resolutie maakt het gemakkelijk te lezen. Een mooie 13 uur batterijduur (met GPS), polshartslagmeter en een lichtgewicht ontwerp dragen bij aan de functies. De Forerunner 45S neemt tijdens het hardlopen, wandelen, fietsen met behulp van GPS de tijd, het tempo en de afstand bij. Een ingebouwde activiteitentracketer telt de stappen, stelt dagelijkse doelen houdt je slaap in de gaten. Net het bovenstaande Garmin-horloge is Livetrack inbegrepen, waardoor vrienden en familie je voortgang in real-time kunnen volgen. Dit is geweldig, zowel om veiligheidsredenen als leuk om je te kunnen zien tijdens grote sportevenementen of een marathon.

3️⃣ Garmin Fenix 6S

De Fenix is al enkele jaren een van Garmin’s meest populaire GPS-horloges. Het werkt net zo goed voor hardlopen, fietsen, wandelen, triathlons, de sportschool, of gewoon het dragen van casual. Maar het is een groot, zwaar horloge geweest. Jarenlang was de grootte en de omvang van het horloge een groot probleem. Garmin heeft dat eindelijk opgelost met de fenix 6, die in vele maten en prijsklassen verkrijgbaar is. De 6S is een van onze beste keuzes voor het beste dames fitnesshorloge. Het is nog steeds geen klein horloge, maar het is geen groot horloge dat er belachelijk uitzag op kleine polsen. De fenix 6S Plus werkt ook met Strava, waaronder de Strava Beacon.

Het belangrijkste verschil tussen de Fenix 6S en de Vivoactieve 4 is de enorme hoeveelheid gegevens die het traceert. U kunt aangepaste trainingen direct op het horloge programmeren. Het wordt geleverd met een barometer om de hoogte bij te houden tijdens het wandelen en om het weer te controleren. Om te navigeren heeft de Fenix 6S geweldige karteringsfuncties, waaronder echte straat- en topokaarten.

Veelgestelde vragen

Hoe werken sporthorloges?

De sporthorloges van vandaag houden elke beweging bij, geven inzicht in jouw huidige conditie en motiveren je om elke dag te blijven sporten. De meest elementaire fitnesshorloges tellen de dagelijkse stappen en houden de slaapgewoonten in de gaten. Ze stellen dagelijkse stapdoelen om een concreet aantal stappen te geven die je elke dag moet lopen. Naast het tellen van de stappen, houden de meeste sporthorloges ook de totale gelopen afstand bij en de verbrande calorieën. Betere sporthorloges houden hardlopen, zwemmen, fietsen en andere buitenactiviteiten in de gaten. Ze registreren hoe ver je hebt gelopen, hoe lang het heeft geduurd en wat jouw snelheid is. De meeste van deze soorten fitnesshorloges gebruiken GPS om nauwkeurig de activiteiten in de buitenlucht bij te houden. Net als een GPS voor je auto, registreren deze horloges precies waar je bent geweest en gebruiken ze die informatie om de snelheid en de afgelegde afstand te bepalen.

Hoe berekenen sporthorloges calorieën?
Een sporthorloge maakt gebruik van een algoritme dat je leeftijd, gewicht, lengte, en combineert dat met hoeveel je traint (hetzij stappen, hetzij een intensievere activiteit zoals hardlopen) om het aantal verbrande calorieën te berekenen. Meer geavanceerde sporthorloges nemen ook de hartslag mee in de berekening.