Sporthorloge

Aminozuren getest

Aminozuren vormen de bouwstenen van eiwitten en spelen een cruciale rol in diverse lichaamsfuncties. Om je bij te staan in de zoektocht naar hoogwaardige BCAA’s, deel ik mijn persoonlijke ervaringen in beoordelingen van supplementen. In het afgelopen jaar heb ik een breed scala aan BCAA’s getest, waaronder die van gerenommeerde merken zoals XXL Nutrition, Body & Fitshop, Myprotein, Bulk Powders en Bodylab!


Essentiële aminozuren, die het lichaam niet zelf kan produceren, moeten via voeding of supplementen worden verkregen. Wanneer je deze aminozuren inneemt, kan van invloed zijn op hun effectiviteit.

Beste BCAA

Het BCAA-supplement van Olimp is echt top kwaliteit. Het zijn wel erg grote capsules, niet voor mensen die het al beetje moeilijk hebben met pillen

De BCAA 1100 Mega Caps zijn groot van formaat en bevatten per capsule maar liefst 1,1 gram BCAA in de optimale verhouding van 2:1:1 (leucine, isoleucine en valine). Deze BCAA’s zijn essentiële aminozuren die je moet opnemen via je dieet.

Essentiële aminozuren, die het lichaam niet zelf kan aanmaken, dienen verkregen te worden via voeding of supplementen. De timing van inname van deze aminozuren kan van invloed zijn op hun effectiviteit.

Ik heb de aminozuren getest in capsules en in poeder.

De BCAA capsules zijn handig als je onderweg bent en niet snel de BCAA poeder kunt mixen. De BCAA poeder gaat na de work-out door een shake of in een bakje magere kwark. Ik ben fan van de BCAA van Olimp