Sporthorloge
activity tracker de beste van 2020

De beste activity trackers

Activity tracker kopen? Met een activity tracker om je pols weet je precies hoeveel stappen, slaapuren, hartslagen je hebt gemaakt. Een activity tracker is in tegenstelling tot een sporthorloge makkelijker in gebruik en comfortabeler 24 uur per dag te dragen.

We hebben 30+ activity trackers getest tijdens het hardlopen, wandelen, zwemmen, fietsen, slapen om ze te testen op hun nauwkeurigheid, gebruiksgemak en comfort. Alhoewel de top 7 allemaal goede activity trackers zijn, is de Fitbit Charge 6 de beste activity tracker. Hij blinkt uit op z’n gebruiksgemak en duurzaamheid. In deze koopgids vergelijken we de beste activity tracker van Fitbit met de activity trackers van Xiaomi, Garmin, Huawei en Samsung.

Wat is de beste activity tracker van 2024?

De Fitbit Charge 6 is Fitbits meest geavanceerde fitness tracker. Het heeft meer functies dan de charmante Fitbit Luxe, en zelfs een paar extra’s die de Fitbit Versa 4 mist.

In zekere zin lijkt de Fitbit Charge 6 op een verkleinde, ietwat vereenvoudigde, Fitbit Sense 2. Het omvat de ECG-hartgezondheidsmetingen en de EDA-stresssensor, en zou zelfs kunnen overkomen als de beste Fitbit in het algemeen. .

Beste activity tracker
Fitbit Charge 6 – Activity Tracker
Pros:
 • Ziet er mooi uit
 • Motiverende sporttracking
 • Zeer accurate stappenteller
 • Uitstekende batterijduur
 • Zeer goede app
 • Comfortabel
 • Goede slaaptracking
Check prijs

Van alle activitytrackers die we hebben geprobeerd, werkt de Fitbit Charge 4 het meest intuïtief, en het is een van de meest nauwkeurige activity trackers voor het meten van stappen en hartslag. De tracker detecteert automatisch wanneer je begint met je activiteit. Of het nu hardlopen, wandelen, fietsen of zwemmen is, hij registreert het snel en betrouwbaar. De meest opvallende nieuwe functie van de Fitbit Charge 4 is de ingebouwde GPS. Ik was aangenaam verrast door hoe snel de Charge 4 een GPS-signaal oppikte; tijdens mijn eerste run met het toestel duurde het ongeveer een halve minuut, maar daarna had hij de satelliet in enkele seconden gevonden. Zo snelle GPS fix ben ik gewend van de beste sporthorloges, en ik was blij het hier ook te zien.

Het touchscreen display is helder en duidelijk. Er zijn duidelijke pictogrammen die zorgen voor een eenvoudige navigatie. In de App kun je gemakkelijk de dagelijkse gegevens zien. Binnen de app kun je ook bepalen welke smartphone-notificaties je op je horloge wilt laten zien. De Charge 4 heeft een hoogtemeter (die de beklommen verdiepingen en stappen bijhoudt) en ingebouwde GPS (die real-time gegevens over tempo en afstand mogelijk maakt zonder dat een telefoonverbinding nodig is). Charge 4 introduceert Fitbit een nieuwe fitness metriek genaamd Active Zone minutes. De tracker meet de tijd die je doorbrengt in de streefhartslagzones, en houdt je vooruitgang bij op weg naar het doel van 150 minuten per week. Dit is het aanbevolen minimum van de Wereldgezondheidsorganisatie. De Fitbit Charge 4 houdt ook de duur en de waargenomen kwaliteit van je nachtrust bij. De batterij duur is 7 dagen. Lees hier onze uitgebreide review van de Fitbit Charge 4.

Meest premium activity tracker smart watch

De Fitbit Sense 2 is een geavanceerde, maar eenvoudig te bedienen smartwatch. De Sense 2 werkt vlotter dan zijn voorganger en heeft een overzichtelijker interface met aanpasbare ’tegels’ voor verschillende functies. De Sense 2 introduceert een continue EDA-scan voor stressmeting en combineert dit met andere gezondheidsmetingen. Het horloge heeft diverse sensoren voor het meten van stappen, hartslag, sportactiviteiten, slaap, huidtemperatuur en bloedsaturatie.

Meest premium smartwatch
Fitbit Sense 2 - Smartwatch
Pros:
 • Elegant design
 • Meet alle activiteiten
 • Meet ook stress en mentaal
 • Automatische detectie
 • Werkt motiverend
 • Makkelijk te gebruiken
Check prijs

Beste activity tracker voor beginners

De Fitbit Inspire 3 heeft een gebruiksvriendelijke interface, ideaal voor beginners. Het biedt essentiële functies voor fitness tracking zonder te veel geavanceerde opties. Fitbit Inspire 3 wordt vaak gezien als een budgetvriendelijke optie vergeleken met meer geavanceerde modellen. Het biedt fundamentele functies zoals stappentellen, afstandsmeting, schatting van calorieverbranding en slaaptracking. Deze functies zijn essentieel voor mensen die hun dagelijkse activiteiten willen monitoren en verbeteren.

Beste voor beginners
Fitbit Inspire 3
Pros:
 • Goedkoopste Fitbit
 • Fitbit met de langste batterijduur
 • Mooi design
 • Ideaal voor beginners
Check prijs

Activity tracker Consumentenbond

Bij de Consumentenbond testen ze voortdurend activity trackers en kijken daarbij onder andere naar fitness- en ‘smart’-mogelijkheden, gebruiksgemak en de batterijduur. In de laatste 4 jaar was de Fitbit Charge in de test van de Consumentenbond de beste.

Beste Samsung activity tracker voor Android-gebruikers.

 De Watch6 is net als zijn voorganger een uitstekende allround smartwatch die bovendien lekker vlot werkt. De Galaxy Watch6, Samsung’s nieuwste smartwatch, blijft vertrouwd aanvoelen ondanks de overstap van Tizen naar Wear OS. De overgang is soepel met goed geporteerde eigen apps en een feilloze werking van bestaande Wear OS-apps. De Galaxy Watch6 wordt aanbevolen als een goede allround smartwatch voor Android-gebruikers. Het horloge heeft een prima accuduur voor twee dagen. De sport-tracking was behoorlijk accuraat en de Samsung Health app werkte voor mij heel erg fijn. De snelheid van het horloge was meer dan goed voor mij.

Beste voor Android gebruikers
Samsung Galaxy Watch6
Pros:
 • Schitterend minimalistisch design
 • Goede sporttracking
 • Mooi scherm
 • Goede bouwkwaliteit
 • Vlotte interface
Check prijs

Goedkoopste activity tracker

De Xiaomi Mi Smart Band 8 een van de meest betaalbare activity trackers. Er zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd. Het scherm is 50% groter geworden, met een prachtig 1,56-inch AMOLED-scherm aan boord. We hebben het apparaat volledig getest en hoewel het geen enorme stap vooruit is ten opzichte van de Mi Band 5, maken het grotere scherm en de SpO2 het één van de beste activity trackers van 2021.

Goedkoopste activity tracker
Xiaomi Smart Band 8
Pros:
 • Goedkoop
 • Helder en mooi scherm
 • Makkelijke interface
 • Accurate metingen
 • Extreem lichtgewicht
Check prijs

Meest innovatieve activity tracker

De Google Pixel Watch 2 blinkt uit in zijn evolutie, niet revolutie. Met een nieuwe processor en verbeterde sensoren levert het subtiele, maar significante verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. De hartslagmeter en GPS-registratie zijn opmerkelijk nauwkeurig, wat bijdraagt aan de betrouwbaarheid. Het horloge heeft een comfortabel draaggevoel en een stijlvol, compact design, perfect voor Android-gebruikers. De meest indrukwekkende upgrade is echter de accuduur; met meer dan een dag gebruik in always-onmodus en het potentieel voor dubbel zo lang bij uitgeschakeld scherm, staat het zijn mannetje in de smartwatchmarkt. Hoewel het niet de meest budgetvriendelijke optie is, maakt de combinatie van deze kenmerken de Pixel Watch 2 een sterke concurrent in het smartwatch-segment.

Nieuwste activity tracker
Google Pixel Watch 2
Pros:
 • Fraai design
 • Goed draagcomfort
 • Uitstekende hartslagmeter
 • Werkt naadloos met je Android-telefoon
Check prijs

Het aantal sporten dat kan worden gevolgd is verhoogd tot 30, en er is nu een SpO2-sensor voor het bijhouden van de bloedzuurstof. Het is een enorm krachtige tracker, hoewel hij nog steeds GPS mist en een telefoon nodig is, wat de Fitbit Charge 4 beter maakt.

Slaap tracking is een hoogtepunt met veel gegevens over slaapfasen en slaapkwaliteit – en de SpO2-sensor wordt hier goed gebruikt voor het berekenen van slaapademhaling, wat een teken van slaapapneu kan zijn. De batterijlevensduur is ook verhoogd naar 14 dagen, hoewel we bij “normaal gebruik” in onze tests een gemiddelde van ongeveer zeven dagen vonden, wat niet al te slecht is. Als je een goede en goedkope activity tracker zoekt, is de Xiaomi Mi Band 6 een goede keuze.

De Fitbit Inspire 2 heeft een slanker, sexier profiel dan de Fitbit Charge 4. Dat maakt dit horloge een elegante activity tracker voor dames. De tracker is dun en licht en past goed om slanke polsen. Bekijk hier alle activity trackers voor dames. Het touchscreen display is helder en levendig. Net als de Charge 4 heeft de Inspire 2 geen mechanische knop – door op de zijkanten van het scherm te drukken start hij op of keert hij terug naar het beginscherm. De Inspire 2 heeft geen ingebouwde GPS (wat de Charge 4 wel heeft); het meet tempo en afstand tijdens een wandeling of een loopje wanneer het is aangesloten op de GPS van jouw telefoon (wat dus betekent dat je jouw telefoon bij je moet hebben). In tegenstelling tot de Charge 4, heeft de Inspire 2 geen hoogtemeter, dus het kan niet bijhouden welke verdiepingen beklommen zijn. Je kunt de Inspire 2 om jouw pols dragen of met een clip aan je kleding hangen. De tracker heeft een batterijlevensduur van 10 dagen, waarmee de batterijlevensduur van onze top keuze drie dagen langer is. De Fitbit Inspire 2 is een van de beste Fitbits voor mensen met een beperkt budget, het is een iets uitgeklede versie van de Fitbit Charge 4 en heeft een iets minder nauwkeurige afstandsmeting. Maar voor weinig geld krijg je een goede activity tracker.

Activity tracker vergelijken

De besteFitbit Charge 4Xiaomi Mi Band 6Fitbit Inspire 2
Sterren⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Positie123
DisplayGrijs, touchscreenKleur, AmoledGrijs, oled
OSAndroid, iOSAndroid, iOSAndroid, iOS
Hartslag
GPSNeeNee
Stappen
Slaap
Batterijduur7 dagen5 dagen8 dagen
Batterij GPS5 uur3 uur6 uur
Prijs129 euro59 euro84 euro
testen en vergelijken: beste activitytrackers

Beste goedkope activity tracker onder 50 euro

4️⃣ Amazfit Band 5

Goedkope activity tracker

Als je denkt dat Amazfit’s tracker je bekend voorkomt, dan is dat omdat hij in wezen de Xiaomi Mi Band 5 is, met een paar extra functies erbij. Qua ontwerp is het een tracker van polycarbonaat, gekoppeld aan een TPU plastic band, waarin een prachtig 1,1 inch, 126 x 294 resolutie, AMOLED scherm zit. Dat is een hogere resolutie dan je op de meeste polsbandjes vindt. Op het gebied van fitness tracking meet stappen, afstand en meet ook voortdurend je hartslag. Er is ook slaapbewaking en je hebt verbonden GPS om op je smartphone mee te liften om je runs te volgen. De Amazfit Band 5 heeft ook een SpO2 sensor en is voorzien van een superieure hartslagsensor om een grotere nauwkeurigheid te bieden. Zelfs met deze extra functies, kun je nog steeds tot twee weken batterijduur krijgen, waarschijnlijk dichter bij 7-10 dagen als je alle functies regelmatig elke dag gebruikt. Voor zijn mix van fitness tracking en smartwatch functies samen met dat geweldige scherm en levensduur van de batterij, krijg je met de Amazfit Band 5 veel waarde voor je geld.

5️⃣ Samsung Galaxy Fit 2

Beste activity tracker Samsung

Samsung Galaxy Fit 2 kost 56 euro maar is een zeer goede activity tracker. De Fit 2 heeft een 1,1-inch AMOLED-scherm in combinatie met een band die slanker is en beter zit dan zijn voorganger. Het heeft sensoren aan boord om stappen te tellen, slaap te monitoren en kan je stress in de gaten houden met behulp van de optische hartslagmeter. Er zijn handige workouts voor hardlopen en roeien.

Op dat AMOLED-display kun je muziek bedienen, meldingen bekijken en snelle antwoorden sturen als je een Android-telefoon hebt. Er is ook een grote collectie watch faces om uit te kiezen.

De batterijduur is met ongeveer een week vergelijkbaar met die van de trackers van Xiaomi en Amazfit. Dus als je een fan bent van Samsung’s hardware en companion app, is het een goede activity tracker om te overwegen.

6️⃣ Honor band 5

Goedkope waterdichte activity tracker

We geven misschien de voorkeur aan het ontwerp en de pasvorm die de Xiaomi Mi Band 4 biedt, maar de Honor Band 5 is de beste activity tracker voor wie zo weinig mogelijk wil betalen. Ondanks zijn lage prijs, krijg je veel functies die niet standaard zijn op duurdere opties, zoals een helder 0,95-inch AMOLED-kleurenscherm (met een resolutie van 240 x 120 pixels) en een SpO2-sensor. En dat is nog niet alles. Voor meer basismonitoring is er een hartslagsensor, ondersteuning voor automatische slaapregistratie en de mogelijkheid om een reeks verschillende oefeningen bij te houden. Dat geldt ook voor zwemmen, met waterdichtheid tot 50 meter. Een prima activity tracker dus, met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Binnenkort verschijnt ook de Honor Band 6. We laten je weten als we deze activity tracker getest hebben.

7️⃣ Garmin Vivosmart 4

Beste activity tracker dames

De Vivosmart 4 is slanker, gestroomlijnder en nog beter toegerust voor de sportschool dan zijn voorganger. Het is de beste fitnesstracker als je al je workouts en fitsness wilt bijhouden. Voor wie op zoek is naar gedetailleerde gegevens, zoals bloedzuurstof, energie en stress. De Vivosmart4 heeft een hartslagmeter, VO2 Max-tests (wat een geweldige test is voor wie van HIIT en CrossFit training houdt). Over het geheel genomen is de Vívoactive 4S iets meer een sporthorloge dan de Fitbit trackers die hierboven staan.

De Garmin Vivosmart 4 is de beste activity tracker voor dames. Veel activity trackers zijn vaak “genderized” met een roze band. Deze activity tracker voor dames ziet er elegant uit en past goed om de pols van een vrouw. Bekijk hier de beste activity trackers voor dames.

Activity tracker gps

De volgende activity trackers zijn voorzien van een ingebouwde GPS. Een activity tracker met GPS is wel zo handig, dan hoef je niet je smartphone mee te nemen. De Fitbit Charge, Fitbit Inspire en de nieuwe Fitbit Luxe hebben een ingebouwde GPS-sensor. De Garmin Vivosport, Polar A370 en Huawei Band 3 Pro hebben ook een ingebouwde GPS.

Activity tracker zwemmen

Met een waterdichte activity tracker kun je zwemmen. De volgende activity trackers zijn waterdicht en een goede koop als je met een zwemhorloge je prestaties wilt verbeteren: Garmin Vivosmart HR en Garmin Vivoactive.

Activity tracker kind

Een activity tracker voor kinderen helpt jouw kind makkelijk om in beweging te komen. De speciale kinder activity trackers zijn duurzaam en kunnen tegen een stootje. Ze tellen stappen, creëren dagelijkse beweging doelen, en monitoren slaap. Ze komen over het algemeen in leuke kleuren en thema’s ontworpen voor kinderen. En de meeste hebben extra’s zoals spelletjes en beloningssystemen om bewegen leuk te maken. We zullen een aantal van de meest aanbevolen fitnesstrackers voor kinderen uitgebreid bekijken en de voordelen van elke tracker op een rijtje zetten, zodat je kunt bepalen welke het beste bij jou en je kinderen past.

Beste activity tracker voor je kind

Als u op zoek bent naar het perfecte cadeau voor een actief kind, dan zou dit het zijn. Garmin maakt al heel lang activity trackers, en hun producten voor kinderen zijn van uitstekende kwaliteit en zeer aan te bevelen. Of u nu een jongen of een meisje, of beide hebt, er is een Garmin vivofit jr 3 die bij hen past. Je kunt kiezen uit horloges met Marvel-thema, Disney Princess-designs of Garmin-thema’s.

Dit horloge helpt kinderen niet alleen fit te blijven door hun stappen, dagelijkse activiteit en slaap bij te houden, maar het biedt ook beloningen voor het bereiken van bepaalde mijlpalen. Op die manier worden gezondheid en klusjes een spel dat verleidelijk en leuk wordt.

De nieuwe Fitbit kids activity tracker – de Ace 2 – is een speciale tracker voor kinderen die duurzaam en waterdicht is, en in leuke kleuren verkrijgbaar is. De nieuwe versie is in prijs gedaald, en komt nu ongeveer 30 euro goedkoper uit dan de originele Ace.

Terwijl de eerste Ace tracker leek op de Fitbit Alta, is deze versie nieuw ontworpen, speciaal voor kinderen. De stevige siliconen band gaat langer mee dan de metalen band van de originele Ace. Hij past zich aan de pols van je kind aan en voelt over het algemeen comfortabeler aan. Een waterdicht ontwerp betekent dat de tracker zwemmend in het zwembad of de oceaan gedragen kan worden.

De Ace 2 houdt stappen en totale actieve minuten bij, waaronder een 1-uurs actieve minuten doel. Stimulansen zoals badges en leuke figuurtjes geven aanmoediging om meer stappen te zetten en actief te blijven.

Hoe we de beste activity trackers testen

Voor elke nieuwe activity tracker testen we het hardwareontwerp en het comfort; je moet de fitnesstracker de hele dag kunnen dragen en we hebben ontdekt dat sommige grotere trackers niet goed passen om kleinere polsen. Als de activity tracker een touchscreen heeft, kijken we hoe leesbaar het is, vooral in fel zonlicht. We kijken ook hoe gemakkelijk het is om door de menu’s van de fitnesstrackers te navigeren; je wilt niet door meerdere schermen moeten spitten om je muziek te veranderen als je aan het hardlopen bent.

We evalueren ook functies zoals het tellen van stappen en slaapmonitoring, afstandsberekeningen en, indien van toepassing, GPS en hartslagnauwkeurigheid. En we kijken hoe goed de beweringen van de fabrikant over de levensduur van de batterij standhouden tijdens praktijktests.

Ten slotte testen we hoe goed een apparaat samenwerkt met de bijbehorende app en evalueren we de ervaring van het gebruik van de twee samen. We kijken ook welke functies de app van het toestel ondersteunt, zoals coaching en dieetregistratie, en of het toestel gegevens kan synchroniseren met apps van derden, zoals MyFitnessPal.

Voordelen van een activity tracker

Waarom houden mensen zo van hun fitness trackers? Het belangrijkste voordeel, zullen de meeste van hen u vertellen, is dat het dragen van de tracker hen motiveert om actiever te zijn. Voor veel mensen is lichaamsbeweging lonender als ze cijfers in zwart-wit kunnen zien die aangeven hoe goed ze het doen. Ze raken meer opgewonden over het raken van een specifiek doelwit, zoals 10.000 stappen per dag, dan over het vage doel om gezonder te zijn.

 • Je algehele gezondheid te begrijpen. Het gebruik van een activity tracker kan je helpen om erachter te komen of je elke dag genoeg stappen maakt om gezond te zijn. Je kunt het gebruiken om te zien of je genoeg slaap krijgt of om je hartslag in rust te meten.
 • Meet de vooruitgang in de richting van de doelen. Een activity tracker kan je helpen om te zien hoe jouw sportprestaties in de loop van de tijd veranderen. Dit kan je helpen erachter te komen welke dingen voor jouw werken of welke dingen niet voor je werken.
 • Train effectiever. Als je probeert af te vallen, kan een fitness tracker je laten zien wanneer je hartslag zich in de ideale zone bevindt om te trainen. Dit kan je helpen het meeste resultaat uit je trainingen te halen. Als je een serieuze atleet bent, kan een activity tracker je snelheid en afgelegde afstand bijhouden, zodat je kunt zien hoe goed je trainingsschema werkt. Als je net begint, probeer dan een bewezen thuisworkoutplan.

Een studie uit 2015 in het American Journal of Public Medicine (AJPM)[1] gaf een groep vrouwen met overgewicht een activity tracker en een stappenteller aan de andere controle groep. De vrouwen die de trackers gebruikten verhoogden hun trainingsniveau met ongeveer 38 minuten per week. Dat is veel minder dan het doel van 10.000 stappen per dag waar ze naar streefden, maar het is meer dan het dubbele van wat ze eerder kregen. De controlegroep met een stappenteller heeft het aantal lichaamsbeweging helemaal niet verhoogd. Maar niet alle studies [2] [3] laten een bewezen effect zien van activity trackers.

Hoe werkt een activity tracker?

Stappenteller

Vrijwel elke activity tracker bevat een versnellingsmeter, een apparaat dat meet hoe snel iets zijn snelheid of richting verandert. Met behulp van dit apparaat kan de tracker het aantal stappen dat je zet tellen en je bewegingen van de ene naar de andere kant of op en neer meten. Op het schermpje van de tracker staat het resultaat van de
dag. De tracker zet de gegevens over naar een app op je smartphone.
Dat doet hij draadloos via bluetooth. De app verwerkt de stappen in
overzichten, bijvoorbeeld per dag, week en maand. Zo weet je gaandeweg of je genoeg beweegt.

Hartslagmeting

De meeste activity trackers hebben een ingebouwde hartslagmeter. Die meet je hartslag via de pols, gedurende de hele dag. Je rusthartslag is een goede indicatie van je conditie. Door elke dag op hetzelfde tijdstip te meten, ontstaat er een beeld van je vorderingen.

Sensoren

Duurdere activity trackers beschikken over meer sensoren. Ze kunnen bijvoorbeeld een gyroscoop aan boord hebben, die in elke richting rond een vaste as kan draaien, om uit te zoeken of je zit, staat of ligt. Een barometer, die de luchtdruk meet, kan jouw hoogte berekenen om te bepalen hoeveel trappen je hebt genomen. En een piepklein GPS-toestel kan je locatie bijhouden, wat handig is om je route op een lange afstand of op de fiets vast te leggen.

Vitaliteit

Veel activity trackers bevatten een hartslagmeter om je hartslag te meten, zowel tijdens de training als in rust. Sommige kunnen ook je huidtemperatuur en transpiratieniveau detecteren. Ze combineren deze gegevens met jouw hartslag om erachter te komen hoe hard je aan het trainen bent.

Calorieën

Een activity tracker is een handig hulpmiddel bij afvallen, omdat hij het aantal verbruikte calorieën bijhoudt. Dat doet hij op basis van onder meer je lengte, leeftijd en gewicht. Bij modellen met een hartslagmeter telt de intensiteit van een activiteit mee bij het berekenen van de verbruikte calorieën. Hoe hoger je hartslag tijdens een inspanning, hoe meer verbruikte calorieën. Deze ‘actieve’ calorieën worden opgeteld bij de calorieën die je standaard in rust verbruikt. De meeste activity trackers gebruiken je hartslag om te schatten hoeveel calorieën je in de loop van de dag hebt verbrand. Met sommige Apps zoals MyFitnessPal kun je precies bijhouden hoeveel calorieën met je voeding hebt ingenomen. Zo kun je bijhouden hoeveel calorieën je hebt gegeten tegen verbrande calorieën om te helpen met gewichtsverlies.

Slaap

Een activity tracker kan redelijk nauwkeurig bijhouden hoe goed je slaapt. Ze detecteren beweging terwijl je ligt om erachter te komen wanneer je wakker bent, licht slaapt of diep slaapt. Deze functie werkt niet altijd goed. Veel activity trackers beweren vaak dat je meer of minder uren hebt geslapen dan je in werkelijkheid hebt gedaan.

Notificaties

De meeste activity trackers kunnen je een notificatie sturen als je nieuwe berichten hebt ontvangen. Ze kunnen je informeren over binnenkomende gesprekken, sms’jes, e-mail en zelfs social media berichten.

Veelgestelde vragen

Wat is een goede activity tracker?

De beste activity tracker is de Fitbit Charge 4. Het is de beste optie voor de meeste mensen en blinkt uit in zijn gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid.

Wat kan een activity tracker?

Een activity tracker meet hoeveel stappen je zet, hoeveel calorieën je verbrandt en hoe je slaapritme is. Locatie, afstand, stappen, hartslag, verbrandde calorieën. Locatie, afstand, stappen, hartslag, verbrandde calorieën,

Wat is het verschil tussen smartwatch en activity tracker?

Een smartwatch is een verlengstuk van je telefoon. De meeste smartwatches hebben fitness functionaliteiten. Kies voor een smartwatch als je de meldingen belangrijk vindt. De Apple Watch Series 6 is de beste smartwatch met gezondheid en fitness tracking.

Kun je een activity tracker gebruiken zonder telefoon?

Alleen de Fitbit Charge 4 heeft een ingebouwde GPS aan boord. De meest activity trackers moet je met je smartphone koppelen om de GPS te gebruiken.

?Hoe nauwkeurig zijn activity trackers?

Activity trackers zijn nauwkeurig genoeg om voor de meeste mensen en de meeste doeleinden nuttig te zijn. Als je uitgebreidde trainingsanalyses wilt hebben, kun je kijken naar een sporthorloge.

⌚ Hoe lang gaat een activity tracker mee?

Fitnesstrackers kunnen tot vijf jaar meegaan. Problemen met het opladen van de batterij en gebroken onderdelen zoals de band en het scherm leiden uiteindelijk vaak tot hun ondergang.

?Wat is verschil tussen de goedekope en duurdere activity trackers?

Goedekope trackers hebben vaak geen display, zodat je niet kunt zien hoeveel stappen je hebt gezet tenzij je op je smartphone kijkt. Duurdere trackers hebben vaak een ingebouwde optische hartslagmeter en GPS, en vaak zijn deze functies gericht op atleten en actieve sporters. Als je vooral veel wandelt en verder niet veel doet, zijn er goede opties in de prijsklasse van 20 euro tot 89 euro.

Update: Dit artikel is in mei 2021 gewijzigd om de Xiaomi Mi Band 6 en Fitbit Luxe op te nemen.

Nieuwste activity tracker: Fitbit Luxe

Er is een nieuwe activity tracker van Fitbit op de markt. De Fitbit Luxe heeft een roestvrijstalen behuizing en een AMOLED-kleurendisplay, wat een enorme visuele verbetering is ten opzichte van de Charge en de Inspire. De Fitbit Luxe ziet er gewoon heel elegant uit. Hij is verkrijgbaar in wit, zwart en orchidee (roze) en er is een speciale editie met gouden schakelarmband. Het is niet exclusief voor vrouwen, maar wel duidelijk op die manier op de markt gebracht. Bekijk hier de beste activity tracker dames.

Er is een SpO2 sensor voor bloedzuurstof, en het houdt stress in de gaten door middel van een dagelijkse stress score. Die functie wordt nu uitgerold over alle Fitbit-apparaten. Dat komt bovenop slaap, hartslag en stappen – alles wat je van Fitbit verwacht. Er is geen GPS aan boord zoals bij de Charge 4, maar je kunt wel gebruik maken van je telefoon voor het gebruik van GPS bij bijvoorbeeld hardlopen.

En hoewel de look en feel luxe is, is het prijskaartje dat niet. Hij kost €149 – dat is hetzelfde als een standaard Charge 4. Ja, het kost drie keer zoveel als een Xiaomi of Amazfit, maar met deze mix van topkwaliteit app en materialen – kan dit een winnende combo zijn.

Bronnen

1 Cadmus-Bertram, Lisa A., et al. “Randomized trial of a Fitbit-based physical activity intervention for women.” American journal of preventive medicine 49.3 (2015): 414-418.

2Ridgers, Nicola D., Melitta A. McNarry, and Kelly A. Mackintosh. “Feasibility and effectiveness of using wearable activity trackers in youth: a systematic review.” JMIR mHealth and uHealth 4.4 (2016): e129.

3Jakicic, John M., et al. “Effect of wearable technology combined with a lifestyle intervention on long-term weight loss: the IDEA randomized clinical trial.” Jama 316.11 (2016): 1161-1171.

4Evenson, Kelly R., Michelle M. Goto, and Robert D. Furberg. “Systematic review of the validity and reliability of consumer-wearable activity trackers.” International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity 12.1 (2015): 159.

5Kooiman, Thea JM, et al. “Reliability and validity of ten consumer activity trackers.” BMC sports science, medicine and rehabilitation 7.1 (2015): 24.