Sporthorloge
activity tracker de beste van 2020

Beste activity trackers 2020 ?

De beste activity trackers van gerenommeerde merken als Fitbit en Garmin koop je tegenwoordig onder de 100 euro. Een activity- of fitness tracker, meet alle dagelijkse activiteiten en helpt jou om gezonder te worden. Een activity tracker is een van de meest krachtige tools die je om je pols kunt hebben. Een goede activity tracker meet hoeveel stappen je zet, hoeveel calorieën je verbrandt en hoe je slaapritme is. In tegenstelling tot een wat groter sporthorloge, kun je een activity tracker comfortabel 24 uur per dag dragen. Een activity tracker is als een goede coach en houd je score bij en motiveert je om iedere keer wat meer te bewegen of te sporten. En je eigen records te breken.

Beste activity tracker (overall)

1️⃣ Fitbit Charge 4

beste activity tracker 2020: Fitbit Charge 4
Fitbit Charge 4

Voor de meeste mensen zal de Fitbit Charge 4 de beste activity tracker zijn. Hij is licht en stijlvol, heeft veel uithoudingsvermogen en biedt smartphone-meldingen naast alle fitnesstracks die je nodig hebt. Het is ook 1 van de meest betaalbare fitness trackers op de markt.

 • Zeer licht om de pols.
 • GPS werkt goed.
 • Uitgebreide hartslag statistiek.
 • Batterijduur 7 dagen.

Goedkoopste activity tracker

2️⃣ Xiaomi Mi Band 5

Xiaomi Mi Band 5 – goedkoopste
 • Groter scherm
 • Verbeterde sensor 
 • Waterdicht, tot 5ATM
 • Betere slaap analyse, met REM slaap,
 • Meet veel activiteiten, nieuw: yoga, roeien, rope jump,

De Xiaomi Mi Band 5 kost slechts 30 euro. Voor dat bedrag krijg je een tracker met acceleratiemeter, gyroscoop, hartslagmeter én oled-touchscreen.  De gloednieuwe Mi Band 5 komt met een 1.1 inch scherm. De tracker is een langwerpige ‘pil’ die in een band van zacht kunststof vastzit. De activity tracker trackt je dagelijkse activiteit en berekend jouw PAI score. PAI staat voor Personal Activity Intelligence, en geeft je wekelijkse inspanning aan op een schaal van 100. Hoe meer je je hart klopt, of het nu gaat om een stevige wandeling of een HIIT-les, hoe meer punten je krijgt. Het is gemakkelijk te begrijpen en effectief.

Om het apparaat op te laden, haal je het weer uit de band en schuif je het uiteinde aan de meegeleverde laadkabel. Door te scrollen op het scherm heb je toegang tot informatie over stappen, geschatte afstand, calorieverbruik, hartslag, het weer, notificaties, stopwatch, timer, muziekbediening en workouts. De Mi Band 5 heeft een lange accuduur en gaat met 24 uur hartslagmonitoring ingeschakeld zo’n 5 dagen op 1 batterij.

3️⃣Fitbit Inspire 2

Fitbit Inspire 2

De Inspire 2 is gebouwd voor het bijhouden van je bewegingen overdag en ’s nachts. Het omvat de basis, het volgen van stappen, afstand, verbrande calorieën en het opdienen van inactiviteitsmeldingen. Het zal ook continu de hartslag monitoren gedurende de dag en de nacht. U kunt nog steeds een onderbreking van de slaapfasen zien, inclusief de belangrijke REM-fasen. De Inspire 2 biedt een goede mix van tracking basics, ondersteund door een app die net zo gebruiksvriendelijk blijft als altijd.

 • Lange batterijduur (> 5 dagen)
 • Fijne Fitbit app
 • Sleep tracking
 • Continue harstlagmonitoring
 • Kleine formaat

Veelgestelde vragen over activity trackers

Wat is het verschil tussen een activity tracker en een smartwatch?

Een activity tracker meet 24 uur per dag je activiteiten en gezondheid. Bijvoorbeeld: stappen, verbruikte calorieën, uren slaap. Een smartwatch is iets minder geschikt om tijdens het sporten te dragen.

Meten fitness trackers ook krachttraining?

De meeste fitness trainers meten geen individuele oefeningen. Ze meten vooral de tijd, hartslag en calorieën.

Wat kunnen activity trackers bijhouden?

Locatie, afstand, stappen, hartslag, verbrandde calorieën,

Kun je een activity tracker gebruiken zonder telefoon?

Ja. De meeste activity of fitness trackers kunnen onafhankelijk van een smartphone worden gebruikt. De Apps zijn wel handig om jouw activiteiten uit te lezen en te analyseren.

Hoe kan een activity tracker de calorieën bijhouden?

Op basis van de hartslaggegevens en de totale beweging wordt een nauwkeurige inschatting gemaakt van de totaal verbrandde calorieën.

Waarom gebruiken mensen fitness trackers?

Weten hoe ver je jouw sportdoelen hebt bereikt werkt motiverend. In de statistieken kun je per dag, week of maand zien hoeveel meer of minder je gesport hebt.

Hoe nauwkeurig zijn activity trackers?

Activity trackers zijn nauwkeurig genoeg om voor de meeste mensen en de meeste doeleinden nuttig te zijn. Als je uitgebreidde trainingsanalyses wilt hebben, kun je kijken naar een sporthorloge.

Hoe lang moet een fitness tracker meegaan?

Fitnesstrainers kunnen tot vijf jaar meegaan. Problemen met het opladen van de batterij en gebroken onderdelen zoals de band en het scherm leiden uiteindelijk vaak tot hun ondergang.

Hoeveel calorieën is 10000 stappen?

Afhankelijk van je gewicht verbrandt het lopen van 10.000 treden tussen 250 en 600 calorieën.

Bronnen

 1. Evenson, Kelly R., Michelle M. Goto, and Robert D. Furberg. “Systematic review of the validity and reliability of consumer-wearable activity trackers.” International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity 12.1 (2015): 159.
 2. Kooiman, Thea JM, et al. “Reliability and validity of ten consumer activity trackers.” BMC sports science, medicine and rehabilitation 7.1 (2015): 24.