Sporthorloge

Garmin horloge

Het aantal Garmin horloges blijft groeien, wat het kiezen van het juiste horloge voor jou des te moeilijker maakt. Ons beste Garmin horloge voor algemene gebruikers is de Forerunner 45, die indruk op ons maakte met zijn grootte, comfort en de hoeveelheid gegevens die hij biedt – zonder een absoluut fortuin te kosten.

Aan de andere kant van de schaal bevindt zich het ongelooflijke Fenix 6S multisporthorloge. Dit is gewoon het beste Garmin horloge ter wereld – wat je zou verwachten van een apparaat met een prijskaartje van 500 euro.

En als je op zoek bent naar de beste Garmin smartwatch, dan zouden wij kiezen voor de briljante Garmin Vivoactive 4.

De breedte van Garmin’s assortiment betekent dat er voor elk wat wils is, ongeacht je budget. Hieronder hebben we ons best gedaan om elk van Garmin’s hardloop, outdoor en multi-sport horloges uit te leggen.

Garmin hardloophorloges

Garmin hardloophorloges zijn er niet alleen voor hardlopen. De meeste kunnen ook andere sporten volgen, zoals fietsen, zwemmen in het zwembad en open cardio. Alle fitnesshorloges van het bedrijf zijn nu ook waterbestendig.

Eenvoudig gezegd, het Forerunner-assortiment is enorm. Hoe duurder het horloge, hoe langer de batterij meegaat, hoe meer geavanceerde analyses op basis van hartslag en de mogelijkheid om muziek op te slaan/af te luisteren. Dit zijn onze favorieten.

Beste Garmin horloge voor hardlopers

Garmin Forerunner 45

De Garmin Forerunner 45 is een van de meest indrukwekkende hardloophorloges die er op dit moment zijn. Het zal je moeite kosten om voor deze prijs een uitgebreider toestel te vinden. Ja, het heeft hiaten en compromissen, maar het zet ook de standaard voor functies die we nu verwachten in onze horloges in het lagere segment.

Beste allround Garmin horloge

De Forerunner 245 is Garmin’s beste allround horloge. Samen met een nauwkeurige GPS, een batterij die lang meegaat en de mogelijkheid om vele soorten workouts te volgen, heeft het horloge dezelfde fitnessgegevens als Garmin’s nieuwste GPS-horloges van een hoger segment. Het ondersteunt ook slaap, stress, bloed zuurstof saturatie, en menstruele cyclus tracking. Wanneer de Forerunner 245 met je telefoon is gesynchroniseerd, kan hij – net als veel andere Garmin-horloges – met één druk op de knop noodmeldingen versturen (en ook annuleren).

Beste Garmin activity tracker

Garmin Vivoactive 4

De Garmin Vivoactive 4 zit tussen een activity tracker en een smartwatch in, maar zoals je zou verwachten van een Garmin horloge, is het in de eerste plaats een activity tracker.

In tegenstelling tot de Forerunner en Fenix horloges, biedt de Garmin Vivoactive 4 een touchscreen. Het komt ook in twee maten: 40mm en 45mm. Om de batterij te sparen, gebruikt het horloge het LCD-scherm dat typisch is voor Garmin horloges. (Als je een OLED-scherm wilt, ga dan voor de Garmin Venu.) Je kunt een reeks apps van derden toevoegen via de Garmin Connect IQ-winkel, hoewel je niet dezelfde selectie zult vinden als in de Apple Watch-winkel.

Garmin vs Fitbit

Wanneer voor Fitbit kiezen

Als je een beginner bent en je wilt je sportprestaties meten, dan is het goed om een activitytracker van Fitbit te overwegen. Want als je net begint wil je niet overwelmd worden met allerlei ingewikkelde functies die je toch niet gaat gebruiken. Zoals geavanceerde metingen van VO2 max en ademhaling.

Wanneer voor Garmin kiezen

Garmin daarentegen biedt u over het algemeen horloges die speciaal bedoeld zijn voor lichaamsbeweging. Zeker, je hebt de Vivo-reeks die een aantal wellness-aspecten bevat en probeert meer beginnersvriendelijk te zijn, maar over het algemeen is het bedrijf erop gericht om u te voorzien van de ultieme polsmetgezel voor wanneer u daadwerkelijk aan het sporten bent.

Dit zijn niet de mooiste horloges die er zijn, en ze proberen het ook niet (of niet erg hard) te zijn; het gaat erom je te wapenen met functies, of het nu voor het hardlopen is, tijdens het hardlopen of na het hardlopen, om je een beter inzicht te geven.

Maar er is zoveel keuze, en als je echt van zweten houdt, garanderen we dat je de analyse na de training hier veel leuker zult vinden dan op een Fitbit.

Garmin heeft meer grafieken, meer cijfers – maar de app is veel minder gebruiksvriendelijk. Wat je wel krijgt is meer analyse en krediet voor het klokken van workouts.

Garmin horloge vergelijken

HorlogePrijsActiviteitVo2/ analyticsBatterijduur (GPS zonder muziek)Muziek
Forerunner 35€109Hardlopen
Fietsen
Cardio
Yoga
Nee/nee13 uurNee
Forerunner 45€139Hardlopen
Fietsen
Cardio
Yoga
Nee/nee13 uurNee
Forerunner 245 Music€259Hardlopen
Fietsen
Zwemmen
Cardio
Ja/ ja24 uurJa
500 nummers offline
Forerunner 645
Music
€289Hardlopen
Fietsen
Zwemmen
Cardio
Ja/ ja14 uurJa
1000 nummers offline
Forerunner 745€429Triatlon
Hardlopen
Fietsen
Zwemmen
Cardio
Ja/ ja16 uurJa 500 nummers offline
Forerunner 945€489Hardlopen
Fietsen
Zwemmen
Cardio
Ja/ ja36 uurJa 1000 nummers offline
Vivoactive 4€255Hardlopen
Fietsen
Zwemmen
Cardio
Golf
Nee/nee15 uurJa 500 nummers offline
Garmin Vivomove 3€199Hardlopen
Fietsen
Krachttraining
Zwemmen
Traplopen
Cardio
Golf
Nee/nee5 dagen in smartwatch modusNee
Garmin Venu€319Hardlopen
Fietsen
Zwemmen
Cardio
Golf
Nee/nee20 uurNee
Garmin Venu Sq€145Hardlopen
Fietsen
Cardio
Golf
Yoga
Nee/nee14 uurNee
Garmin Enduro€749Hardlopen
Ultra running
Mountainbike
Fietsen
Zwemmen
Ja/ ja80 uurNee
Fenix 6€449Wandelen
Klimmen
Fietsen
Cardio
Golf
Skiën
Kayak
Roeien
Ja/ ja16 uur GPS
40 uur GPS powersaver modus
Ja voor de Pro versies
Garmin Instinct Solar€329Wandelen
Klimmen
Fietsen
Cardio
Golf
Skiën
Kayak
Roeien
Nee/nee38 uur GPS
tot 145 uur GPS met zonne-energie
Nee
Garmin Swim 2€224Zwemmen
Open water
Hardlopen
Fietsen
Nee/nee7 dagen in smartwatch modus en 13 uur in GPS modusNee

Veelgestelde vragen

Waarom is Garmin zo duur?

Waarom kosten de sporthorloges van Garmin zoveel meer dan die van Fitbit, terwijl ze toch bijna hetzelfde doen? Omdat ze niet hetzelfde doen. Fitbits zijn geweldig, maar ze zijn eenvoudig. Garmin-horloges gaan veel meer de diepte in en zijn afgestemd op geavanceerde sportmetriek.

Is Garmin beter dan Fitbit?

Garmin heeft een aantal gewenste functies die je niet zult vinden op een Fitbit. Zoals goede Spotify-ondersteuning en handige veiligheids- en assistentiefuncties. Fitbit heeft echter wel die slimme assistent ondersteuning als dat iets is wat je belangrijk vindt op een horloge.

Hoeveel jaar gaat een Garmin-horloge mee?

Behalve de batterij, heeft het horloge een onbepaalde levensduur. Het kan 2 jaar overleven, het kan 200 jaar overleven.

Is Garmin een goed horloge merk?

Garmin is een van de meest gerespecteerde smartwatch merken op de huidige markt. Hun horloges worden beschouwd als enkele van de beste premium opties die op de markt verkrijgbaar zijn. Niet alleen zien ze er goed uit, maar ze presteren ook goed in real-world scenario’s dankzij hun uitstekende besturingssysteem en betrouwbare bouwkwaliteit.

Welk Garmin horloge is het beste?

Goedkoopste Garmin horloge is: Garmin Forerunner 45
Beste Garmin horloge voor hardlopen: Garmin Forerunner 245