Sporthorloge

Garmin sporthorloge: de beste van 2021

Garmin sporthorloges brengen prestatiegerichte technologie naar het comfort van je pols. Van GPS-afstand- en tempo-tracking tot geavanceerde hartslag- en zuurstofopname-bewaking: Garmin sporthorloges bieden een uitgebreid profiel van jouw fitheid, ongeacht je trainingsniveau.

Elk Garmin model biedt bepaalde functionaliteiten en behoort bij een bepaalde trainingsbehoefte. Kies uit robuuste wijzerplaten en slanke ontwerpen om je hardloopsessie te verfraaien en te analyseren. Lees in deze koopgids over de beste Garmin hardloophorloges en hoe je het Garmin sporthorloge vindt dat bij jou past.

Garmin Forerunner sporhorloge

Garmin Forerunner sporthorloges zijn ontworpen voor elke loper. Of je nu net begint, traint voor een wedstrijd of je klaarmaakt voor een triatlon, GPS horloges uit de Forerunner collectie bieden de tracking en gezondheidsmonitoring die je nodig hebt om je beste prestaties te leveren. De Garmin Forerunner meet met GPS afstand en tempo. Hartslagmeting gaat via de pols.

Beste Garmin Forerunner sporthorloge

Garmin Forerunner 245

Het beste allround Garmin sporthorloge

De Forerunner 245 is het beste allround Garmin sporthorloge. Samen met een nauwkeurige GPS, een batterij die lang meegaat en de mogelijkheid om vele soorten workouts te volgen, heeft het sporthorloge dezelfde fitnessgegevens als Garmin’s nieuwste GPS-horloges van een hoger segment. Het ondersteunt ook slaap, stress, bloed zuurstof saturatie, en menstruele cyclus tracking. Wanneer de Forerunner 245 met je telefoon is gesynchroniseerd, kan hij – net als veel andere Garmin-horloges – met één druk op de knop noodmeldingen naar familie of vrienden versturen (en ook annuleren).

De Garmin Forerunner 245 is klein en licht, dus hij zal je pols niet belasten tijdens workouts of oncomfortabel aanvoelen tijdens het dagelijkse gebruik of wanneer je slaapt. Dit Garmin sporthorloge is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren en met verwisselbare polsbandjes, zodat het bij uw persoonlijke stijl past. Het Garmin sporthorloge schiet tekort op smartwatch-functionaliteit – het ondersteunt geen mobiele betalingen en laat je niet reageren op meldingen – maar het is een best-in-class activitytracker. Garmin biedt ook een Forerunner 245 Music-editie, die wordt geleverd met opslag aan boord voor maximaal 500 nummers en synchroniseert met Spotify- of Deezer-accounts. U kunt tracks wijzigen met de knoppen op het sporthorloge of via de bedieningselementen op uw headset. Het horloge houdt tijdens de hele workout een constante verbinding met de hoofdtelefoon, wat een belangrijke functie is voor een sporthorloge dat rond muziek is gebouwd. De batterij gaat zes uur mee in de GPS-modus terwijl er muziek wordt afgespeeld.

Garmin Forerunner 45

Garmin’s goedkoopste sporthorloge

Als je begint met hardlopen, is de kans groot dat je een toestel wilt dat een stapje verder gaat dan een activity tracker, maar dat je ook niet overwelmd raakt met functies. Onder de Garmin-horloges is de Forerunner 45 de beste keuze voor beginnende hardlopers.

In de kern is de Garmin Forerunner 45 een sporthorloge op instapniveau. Het toestel houdt je workouts bij en volgt je vooruitgang in de tijd, wat een must-have is voor hardlopers die serieus beginnen te worden. Het Garmin sporthorloge biedt ook toegang tot Garmin Coach, dat je helpt een trainingsplan op te stellen en je nieuwe workouts rechtstreeks naar het horloge te synchroniseren. Dit is een verschil met horloges met een vergelijkbare prijs, zoals de Samsung Galaxy Watch Active of de Fitbit Charge 4, die workouts bijhouden maar geen aangepaste coachingsplannen bieden.

Het is vermeldenswaard dat de Garmin Forerunner 45 geen muziekopslag, mobiele betalingen of apps van derden ondersteunt. Het heeft ook een relatief klein display van iets meer dan 1 inch. Als dit essentiële kenmerken zijn voor jouw Garmin-horloge, kun je misschien beter een duurder toestel overwegen.

Garmin Forerunner 745

Een degelijke Garmin activity tracker

De Garmin Forerunner 745 is het beste Garmin sporthorloge voor sporters die meer functionaliteit willen dan de Forerunner 45 maar niet alle toeters en bellen van de Forerunner 945 nodig hebben. Hoewel het geen robuuste smartwatch is zoals de Garmun Venu, ondersteunt het mobiele betalingen en muziekopslag – twee belangrijke functies voor iedereen die regelmatig traint – en ondersteunt het enkele apps van derden. Je kunt ook stappen en slaap bijhouden, hoewel geen van beide prominent op het sporthorloge aanwezig zijn, zoals wel het geval is bij activity trackers uit het lagere segment.

De Garmin Forerunner 745 ondersteunt meer dan een dozijn soorten binnen- en buitenworkouts, geeft feedback over je training (inclusief aanbevolen workouts en hersteltijden) en pikt binnen enkele seconden een GPS-signaal op. De batterij gaat niet zo lang mee als die van de Forerunner 945, maar met 16 uur in de GPS-modus kunnen de meeste atleten nog steeds meerdere workouts doorkomen tussen twee oplaadbeurten.

Garmin Vivo serie

Garmin Vivo activity trackers zijn ontworpen met eenvoud in het achterhoofd. De Vivo GPS horloges van Garmin zijn in staat om indoor en outdoor activiteiten te volgen en geven inzichtelijke feedback door middel van gezondheidsmetriek, geanimeerde workout hulp en meer.

Garmin vivoactive 4

Garmin’s beste activity tracker en smartwatch

De Garmin vivoactive 4 houdt het midden tussen een activity tracker en een smartwatch, maar zoals je zou verwachten van een Garmin toestel, is het in de eerste plaats een activity tracker.

In tegenstelling tot de Forerunner en Fenix sporthorloges, biedt de Garmin Vivoactive 4 een touchscreen. Het komt ook in twee maten: 40mm en 45mm. Om de batterij te sparen, gebruikt het horloge het LCD-scherm dat typisch is voor Garmin-horloges. (Als je een OLED-scherm wilt, ga je voor de Garmin Venu.) Je kunt een reeks apps van derden toevoegen via de Garmin Connect IQ-winkel, hoewel je niet dezelfde selectie zult vinden als in de Apple Watch-winkel.

Waar de Garmin vivoactive 4 schittert – en de andere smartwatches op de markt verslaat – is in zijn activitytracking. Samen met Garmin’s toonaangevende functies voor het bijhouden van training en herstel, wordt de Vivoactive 4 geleverd met vooraf geladen oefeningen, zoals yoga en Pilates, die direct op het Garmin sporthorloge worden afgespeeld als geleide animaties.

Garmin Fenix 6

Het beste outdoor Garmin horloge

De sporthorloges uit de Garmin Fenix-serie zijn gemaakt voor veeleisende avonturen. Garmin fenix GPS-horloges beschikken over full-color kaartnavigatie over land en water en zijn duurzaam genoeg om een dag lang mee te gaan op trektochten.

De Garmin fenix 6 is een robuust multi-sporthorloge voor avonturiers in de buitenlucht. Het toestel ondersteunt alledaagse fitnessactiviteiten zoals hardlopen en zwemmen, en het wordt geleverd met Garmin’s typische health-tracking functies, maar het is echt ontworpen voor iedereen die een adrenalinestoot krijgt van duiken, backcountry skiën, of een meerdaagse trektocht diep in de wildernis.

Vergis je niet: Met een gewicht dat begint bij 58 gram voor de standaard fenix 6S en eindigt op 82 gram voor de 51 mm fenix 6X Pro Solar Edition Titanium, is dit Garmin sporthorloge een beest. Maar daar staan opslag, levensduur van de batterij en waterbestendigheid tot 100 meter tegenover. Het is ook gemakkelijk om banden te verwisselen – geen kleinigheid als je net dagenlang in het bos hebt doorgebracht zonder te douchen.

garmin fenix pro sporthorloge
fēnix® 6S – Pro and Sapphire uitvoeringen

Garmin Venu

De beste Garmin smartwatch

Garmin Venu GPS sporthorloges zijn de ultieme activity tracker en lifestyle sporthorloge verpakt in een nette verpakking. Het gestroomlijnde ontwerp, de compatibiliteit met smartphones en een breed scala aan opties voor het bijhouden van activiteiten maken de Venu tot een veelzijdige en gestroomlijnde optie voor elk activiteitsniveau.

Garmin sporthorloges zijn niet alleen voor serieuze atleten. De Venu is een stijlvolle smartwatch op gelijke voet met de Apple Watch en Fitbit Versa 3 – en het is robuust genoeg voor fietstochten, krachttraining, en speeltijd met de kinderen. Het is ook een stapje hoger dan de Garmin vivoactive 4 met een AMOLED display en een roestvrijstalen rand.

De Garmin Venu combineert de fitness- en health-tracking functies die je zou verwachten van een Garmin toestel met smartwatch functies zoals mobiele betalingen, meldingen, een touchscreen en opslag voor maximaal 500 nummers. Het sporthorloge heeft ook een veel betere batterijlevensduur dan de meeste smartwatches, zelfs met zijn AMOLED-display. Onze recensent kon de Garmin Venu drie dagen dragen tussen oplaadbeurten, vergeleken met het elke dag opladen van de Apple Watch.

Garmin biedt ook de Venu Sq, die veel van dezelfde functies van de Venu biedt in een vierkant ontwerp, zij het met een plastic behuizing en een grote bezel die het eruit laat zien als een low-end apparaat en niet als een premium smartwatch.

Bronnen

Etiwy, Muhammad, et al. “Accuracy of wearable heart rate monitors in cardiac rehabilitation.” Cardiovascular diagnosis and therapy 9.3 (2019): 262.

Gillinov, Stephen, et al. “Variable accuracy of wearable heart rate monitors during aerobic exercise.” Med Sci Sports Exerc 49.8 (2017): 1697-1703.