Sporthorloge

Beste Stappenteller horloge ?

Een stappenteller horloge helpt jou om nauwkeurig je stappen, kilometers, verdiepingen en verbrande calorieën bij te houden. Wetenschappers1 adviseren om iedere dag 10.000 stappen af te leggen. Bovendien kunt je genieten van het brede assortiment van coole tools, apps en opties die beschikbaar zijn in de meeste moderne smartwatches. Veel hangt af van jou, je budget en waar je naar op zoek bent. Deze stappenteller review zal jou de beste stappentellers laten zien.

Beste stappenteller horloge Fitbit

1️⃣ Fitbit Charge 6

De Fitbit Charge 6 is de beste stappenteller horloge van 2024 voor het bijhouden van jouw gezondheid en helpt je jouw lichaam te begrijpen, jouw activiteit bij te houden en te werken aan een betere gezondheid. Het kan calorieën tellen, de menstruatiecyclus van een vrouw bijhouden en nog veel meer. En dit alles met de intelligentie van een smartwatch, met draadloze synchronisatie, een handig touchscreen, Spotify-integratie en zelfs contactloze betalingen. Het is absoluut alles wat je wilt en nodig hebt in een slimme stappenteller, gesteund door Fitbit kwaliteit en betrouwbaarheid. Als stappenteller horloge houdt hij in realtime tempo en afstand bij met GPS, met automatische bewegingsdetectie, een hartslagmeter en een kaart met trainingsintensiteit. Je kunt je trainingsdoelen instellen, persoonlijke herinneringen krijgen en een seintje krijgen om te bewegen als je te lang niet beweegt.

Fitbit Charge 6 – Activity Tracker
Pros:
 • Ziet er mooi uit
 • Motiverende sporttracking
 • Zeer accurate stappenteller
 • Uitstekende batterijduur
 • Zeer goede app
 • Comfortabel
 • Goede slaaptracking
Check prijs
stappenteller App van Fitbit
Stappenteller App van Fitbit

Beste stappenteller dames

Stappenteller horloge met goede prijs-kwaliteitverhouding

3️⃣ Fitbit Inspire 3

De Fitbit Inspire is een goede, slanke, eenvoudige, betaalbare stappenteller en komt met alles wat je nodig hebt om je doelen bij te houden en gezonder te worden. Het is waterbestendig, heeft automatische bewegingsherkenning, doel-gebaseerde tracking, slaap tracking, en gepersonaliseerde herinneringen.

Het heeft inkomende meldingen van jouw telefoon, zodat je op de hoogte kunt blijven van berichten en afspraken met draadloze synchronisatie, dagelijkse calorieverbranding en een batterijduur van 5 dagen. Normaal gesproken zouden al deze functies veel meer kosten, maar de Fitbit Inspire is zeer redelijk geprijsd, waardoor het een geweldige waarde voor het geld is.

Beste voor beginners
Fitbit Inspire 3
Pros:
 • Goedkoopste Fitbit
 • Fitbit met de langste batterijduur
 • Mooi design
 • Ideaal voor beginners
Check prijs

Goedkoopste stappenteller

4️⃣ Omron Walking Style One 2.1

De goedkoopste stappenteller is de Omron Walking Style One 2.1. Deze budget stappenteller past in je tas of broekzak. De Omron heeft een 3D sensor die afgelegde afstand en verbrande calorieën bijhoudt. Ideaal voor degenen die willen beginnen met bijhouden zonder de complexe opties! Een eenvoudige goedkope stappenteller dat onafhankelijk van je telefoon werkt. Eenvoudige installatie, licht gewicht blijft in mijn zak tijdens het golfen, enz.

OMRON Walking Style IV Stappenteller
Pros:
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goede kwaliteit
 • Duurzaam
 • Goede prijs/kwaliteit
Check prijs

Beste stappenteller horloge voor hardlopers

De Garmin Forerunner 45 is ontworpen voor serieuze atleten die een activity tracker nodig hebben die robuust en nauwkeurig is, en de functies heeft om jouw prestaties te verbeteren. De Garmin Forerunner 45 is een van de meest indrukwekkende hardloophorloges die er op dit moment zijn. Het zal je moeite kosten om voor deze prijs een uitgebreider toestel te vinden. Het heeft alle functies die we nu verwachten in onze horloges in het lagere segment. Een uitstekende stappenteller horloge voor hardlopers die net iets meer willen.

Waarop moet je letten bij een stappenteller horloge?

Nauwkeurigheid is een van de belangrijkste factoren om te overwegen bij de aankoop van een stappenteller.

Batterijduur. Uiteindelijk zul je jouw stappenteller moeten opladen. De gemiddelde levensduur van de batterij van een stappenteller is vier tot vijf dagen – langer als u de stappenteller niet consequent aanhoudt.

Uiterlijk en stijl. Stappentellers kunnen op een paar manieren worden gedragen – in een koord om je nek, op een tailleband, of om jouw pols als een horloge. De stijl die het beste bij jou past zal afhangen van wat je van plan bent om uw stappenteller te gebruiken en hoe vaak je van plan bent om hem te gebruiken. Als je op zoek bent naar een stappenteller voor het bijhouden van alledaagse activiteiten, is een polshorlogestijl het meest gebruikelijk.

stappenteller of stappenteller horloge

Veelgestelde vragen

Wat is een stappenteller horloge?

Een stappenteller horloge is een sporthorloge dat vaak in combinatie met een mobiele app aan de hand van jouw stappen je dagelijkse beweging en afgelegde afstand meet. Een goede stappenteller meet ook het totaal aan verbrande calorieën, hoogteverschillen, trainingsschema’s.

Heeft mijn telefoon een stappenteller?

Sommige Android-toestellen in het hogere segment hebben een ingebouwde stappenteller. Om te beginnen met het tellen van stappen met de stappenteller, ga je naar de Instellingen pagina en schakel de stappenteller functie in (als jouw smartphone niet compatibel is met deze functie, zal de optie niet beschikbaar zijn).

Zijn de telefoonstappentellers nauwkeurig?

Smartphone stappentoepassingen kunnen stappen nauwkeurig meten en kunnen nauwkeuriger zijn dan sommige draagbare apparaten, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Hoe telt een stappenteller stappen?

Stappentellers kunnen jouw stappen meten omdat je lichaam van de ene naar de andere kant zwaait als u loopt. Elke schommeling telt als één stap. Door het aantal “schommels” te vermenigvuldigen met de gemiddelde lengte van uw stappen, weet de stappenteller hoe ver je bent gegaan.

Helpen de stappentellers je om af te vallen?

De meeste stappentellers meten geen calorieen. Daarvoor moet je een activity tracker kopen. Deze zijn uitgebreider en meten ook verbrande calorieën.

Hoeveel km is 10.000 stappen?

10.000 stappen staat gelijk aan ongeveer 8 kilometer lopen. Als je stevig doorstapt kun je 10.000 stappen afleggen in ruim 1 uur (5 km / uur).

Hoeveel kilometer per dag moet je lopen?

Het lopen van 10.000 stappen komt overeen met ongeveer 8 KM per dag. Wat een behoorlijke toename is voor degenen die de hele dag aan een bureau zitten. Het komt neer op ongeveer 90 actieve minuten per dag.

Bronnen

Chan, Catherine B., Daniel AJ Ryan, and Catrine Tudor-Locke. “Health benefits of a pedometer-based physical activity intervention in sedentary workers.” Preventive medicine 39.6 (2004): 1215-1222.