Sporthorloge

Beste Stappenteller van 2021

Een stappenteller meet de meest basale vorm van beweging: de dagelijks afgelegde stapppen. Hoeveel stappen leg jij iedere dag af? Er is geen betere manier om jouw dagelijkse stappen te tellen dan met een stappenteller horloge. Wetenschappers1 adviseren om iedere dag 10.000 stappen af te leggen. Hoewel er uitgebreide activity trackers zijn, is vaak de beste stappenteller, de goedkoopste stappenteller goed genoeg. Goede stappentellers onthouden de looproutes en de vorige trainingen waardoor een persoon de volgende keer extra stappen kan zetten. Doordat je jouw dagelijkse stappen kunt vergelijken met de dag ervoor wordt je uitgedaagd om nog meer te bewegen

Top 3 stappentellers

Goedekoopste stappenteller

Omron Walking Style One 2.1

Budget stappenteller die in je tas of broekzak past. Bevat een 3D sensor die afgelegde afstand en verbrande calorieën bijhoudt. Ideaal voor degenen die willen beginnen met bijhouden zonder de complexe opties! Een eenvoudige stappenteller dat onafhankelijk van je telefoon werkt. Eenvoudige installatie, licht gewicht blijft in mijn zak tijdens het golfen, enz.

Omron Walking Style IV

Makkelijk te gebruiken en ik heeft geen smartphone nodig. Deze stappenteller maakt je bewuster wanneer je niet beweegt. Als je deze stappenteller hebt, zul je iedere dag 10.000 stappen zetten.

Running Dynamics Pod

De Garmin Running Dynamics Pod werk goed en doet 100% precies wat hij moet doen.

Waarop moet je letten bij een stappenteller?

Nauwkeurigheid is een van de belangrijkste factoren om te overwegen bij de aankoop van een stappenteller.

Batterijduur. Uiteindelijk zul je jouw stappenteller moeten opladen. De gemiddelde levensduur van de batterij van een stappenteller is vier tot vijf dagen – langer als u de stappenteller niet consequent aanhoudt.

Uiterlijk en stijl. Stappentellers kunnen op een paar manieren worden gedragen – in een koord om je nek, op een tailleband, of om jouw pols als een horloge. De stijl die het beste bij jou past zal afhangen van wat je van plan bent om uw stappenteller te gebruiken en hoe vaak je van plan bent om hem te gebruiken. Als je op zoek bent naar een stappenteller voor het bijhouden van alledaagse activiteiten, is een polshorlogestijl het meest gebruikelijk.

Veelgestelde vragen

Wat is een stappenteller?

Een stappenteller is een handig apparaatje dat vaak in combinatie met een mobiele app aan de hand van jouw stappen je dagelijkse beweging en afgelegde afstand meet. Een goede stappenteller meet ook het totaal aan verbrande calorieën, hoogteverschillen, trainingsschema’s.

Heeft mijn telefoon een stappenteller?

Sommige Android-toestellen in het hogere segment hebben een ingebouwde stappenteller. Om te beginnen met het tellen van stappen met de stappenteller, ga je naar de Instellingen pagina en schakel de stappenteller functie in (als jouw smartphone niet compatibel is met deze functie, zal de optie niet beschikbaar zijn).

Zijn de telefoonstappentellers nauwkeurig?

Smartphone stappentoepassingen kunnen stappen nauwkeurig meten en kunnen nauwkeuriger zijn dan sommige draagbare apparaten, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Hoe telt een stappenteller stappen?

Stappentellers kunnen jouw stappen meten omdat je lichaam van de ene naar de andere kant zwaait als u loopt. Elke schommeling telt als één stap. Door het aantal “schommels” te vermenigvuldigen met de gemiddelde lengte van uw stappen, weet de stappenteller hoe ver je bent gegaan.

Helpen de stappentellers je om af te vallen?

De meeste stappentellers meten geen calorieen. Daarvoor moet je een activity tracker kopen. Deze zijn uitgebreider en meten ook verbrande calorieën.

Hoeveel km is 10.000 stappen?

10.000 stappen staat gelijk aan ongeveer 8 kilometer lopen. Als je stevig doorstapt kun je 10.000 stappen afleggen in ruim 1 uur (5 km / uur).

Hoeveel kilometer per dag moet je lopen?

Het lopen van 10.000 stappen komt overeen met ongeveer 8 KM per dag. Wat een behoorlijke toename is voor degenen die de hele dag aan een bureau zitten. Het komt neer op ongeveer 90 actieve minuten per dag.

Bronnen

Chan, Catherine B., Daniel AJ Ryan, and Catrine Tudor-Locke. “Health benefits of a pedometer-based physical activity intervention in sedentary workers.” Preventive medicine 39.6 (2004): 1215-1222.