Sporthorloge

Beste hardloop horloge 2021

Het beste hardloop horloge heeft een goede ingebouwde GPS om je route nauwkeurig in bij te houden. Een goed sporthorloge is makkelijk af te lezen en heeft een ingebouwde hartslagmeter. We hebben meer dan 40 hardloophorloges getest. De meeste hardloop horloges op onze lijst zijn van Garmin. Garmin heeft andere merken GPS-horloges ver overtroffen op het gebied van functies, gebruiksgemak en externe accessoires. 

Investeren in een hardloophorloge is een van de beste dingen die je kunt doen om je training naar een hoger niveau te tillen. Met populaire metingen zoals tempo per kilometer, verbrande calorieën en afgelegde afstand, zult je niet meer zonder je hardloophorloge kunnen hardlopen.

Beste hardloop horloge (overall)

Garmin Forerunner 245

Het beste hardloop horloge wat je nu kunt kopen is de Garmin Forerunner 245. Dit lichtgewicht hardloop horloge heeft een verbeterde 24-uurs batterij (met GPS), een kleurendisplay met hoge resolutie en kan worden geprogrammeerd met aangepaste trainingen of een volledig trainingsplan voor je volgende wedstrijd. Gebruik de ingebouwde polshartslagmeter of synchroniseer met een borsthartslagmeter om de hartslag te controleren.

De Forerunner 245 monitort je algehele conditie met VO2 Max, trainingsstatus en trainingsbelasting. In combinatie met de aerobe en anaerobe informatie die je na de training ontvangt, geven deze gegevens je een goed beeld van jouw algehele conditie en hoe je kunt verbeteren.

Koppel de Forerunner 245 met Garmin’s running pod en krijg statistieken met betrekking tot de hardloopvorm. De pod registreert cadans, torso “bounce”, en grondcontact, gegevens om je te helpen efficienter te hardlopen met een betere vorm.

De Forerunner 245 houdt ook fietsritten bij en zwemmen, zowel in het zwembad als in open water. Net als eerdere versies doet dit horloge ook dienst als activity tracker om dagelijkse stappen bij te houden en telefoonmeldingen zoals sms-berichten en andere waarschuwingen weer te geven.

Nieuwe veiligheidsfuncties sturen een e-mail en sms naar geselecteerde familie en vrienden met uw exacte locatie. Gebruik dit met één druk op de knop of schakel auto-incidentdetectie in die hetzelfde doet als u op uw fiets verongelukt.

Als je naar muziek wilt luisteren, is de 245 er in een muziekversie waarmee je tot 500 nummers op het horloge kunt opslaan. Of stream Spotify vanaf je telefoon. Met beide opties kun je het afspelen direct op het horloge regelen.

Er zijn geen functies die je nog niet eerder op andere horloges hebt gezien. In plaats daarvan heb je de beste functies van duurdere horloges die nu beschikbaar zijn op dit horloge.

Beste multisport hardloophorloge

Garmin Forerunner 745

De Forerunner 745 is uitgebracht als triatlonhorloge, maar is ook een erg goed hardloophorloge. Dit hardloop horloge houdt enorme hoeveelheden gegevens bij en biedt een aantal geweldige trainingshulpmiddelen tijdens het hardlopen.

Voor hardlopers houdt het horloge tijd/ruimte/afstand bij en heeft het, net als de andere high-end horloges van Garmin, optische hartslagmeting. Het is dun en licht met een groot kleurendisplay zoals de Forerunner 245. Aangepaste workouts en intervallen kunnen in het horloge worden geprogrammeerd om te helpen bij snelheidswerk, heuvel herhalingen en andere multi-step runs.

Wat de 745 beter maakt dan de Forerunner 245 zijn de verschillende metingen die het horloge bijhoudt met betrekking tot de hardloopvorm. Deze omvatten cadans, verticale oscillatie (d.w.z. hoeveel je “stuitert” tijdens het hardlopen), en grondcontact. Voor sommige van deze metingen moet je Garmin’s hartslagmeter op de borst dragen, maar het zijn leuke functies als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van je hardloopvorm.

De Forerunner 745 heeft ook Garmin’s virtuele loper functies. Deze maken het leuk om op een bepaald tempo te lopen en te vergelijken hoe je het doet ten opzichte van eerdere loopjes.

Tot slot is de batterij verbeterd ten opzichte van de vorige versie (16 uur GPS-modus vs 14 uur).

beste hardloop horloge die je kunt kopen
beste hardloop horloge getest

Beste goedkope hardloop horloge

Garmin Forerunner 45 & 45S

Nadat je in je favoriete hardloopschoenen bent gestapt, heb je het juiste hulpmiddel aan je zijde nodig tijdens het hardlopen. De Garmin Forerunner 45 is een geweldige sidekick voor trainingen en dagelijkse runs.

De Forerunner 45 is er in twee maten: een groter formaat (de 45) en een kleiner formaat (45S) dat beter geschikt is voor kleinere polsen. Nieuw in Garmin’s budget GPS horloges is een hi-res, kleurendisplay,

Een van de belangrijkste functies van het horloge is de GPS, die kan worden gebruikt om je afstand, intervallen en tempo bij te houden. Tijdens het hardlopen kun je de intuïtieve knoppeninterface met zweethanden gebruiken om de timer te pauzeren of een ronde te markeren. Het horloge heeft zelfs handige knoppen voor het afspelen van muziek, zodat je al je favoriete deuntjes kunt afspelen terwijl je aan het trainen bent.

Ook tijdens het hardlopen kun je slimme meldingen rechtstreeks op je pols ontvangen voor inkomende telefoongesprekken en sms’jes. De Forerunner 45S is een goed hardloophorloge voor dames. Het heeft een kleinere horlogekast en past goed om dunne polsen. De Forerunner 45 is breder en een goed hardloophorloge voor heren.

De Garmin Forerunner 45 biedt een grote verscheidenheid aan wellness-trackingfuncties om de dagelijkse slaap, afstand, verbrande calorieën en stappen bij te houden. Het horloge biedt zelfs dagelijkse stressmonitoring gedurende de dag. Als uw stressniveaus voor, tijdens of na het hardlopen beginnen te stijgen, zorg er dan voor dat u de ontspanningsademhalingstimer gedurende enkele minuten gebruikt om uw geest en lichaam te ontspannen.

De energiemonitoring van de lichaamsbatterij van het product is een andere functie waarmee u de energie van uw lichaam kunt optimaliseren door op elk moment van de dag toegang te krijgen tot uw energiereserves. De energiemonitoring van de lichaamsbatterij stelt u uiteindelijk in staat uw dag te plannen voor optimale rust en activiteit.

Het horloge is uitgerust met veiligheids- en traceerfuncties die noodcontacten kunnen voorzien van uw realtime locatie.

Het product is compatibel met de gratis Garmin Coach adaptieve training, wat een uitstekend plan is dat premium, op maat gemaakte coaching op uw pols biedt. Een onderdeel van het trainingsplan is de mogelijkheid om u te helpen uw trainingsdoelen te bereiken door uw wedstrijdtijd te voorspellen.

Beste hardloop horloge met muziek

Garmin Forerunner 645

Garmin’s nieuwste hardloop GPS horloge is een upgrade van de Forerunner 630, wat Garmin’s top of the line hardloophorloge was. De Forerunner 645 is Garmin’s enige horloge dat muziek kan opslaan en afspelen (via Bluetooth koptelefoon) direct op het horloge. Je zult ook met een gerust hart je portemonnee thuis kunnen laten, want de Forerunner 645 beschikt over contactloze betalingen.

De Forerunner 645 bouwt voort op de geavanceerde functies van de Forerunner 630. Deze omvatten loopdynamica om jouw hardloopvorm te monitoren en aerobische en fitnessfeedback te geven. Terwijl je voor de 630 een hartslagmeter op de borst moest dragen, heeft de 645 een hartslagmeter op de pols. Je moet echter wel de Running Dynamics Pod dragen om sommige van deze functies te kunnen gebruiken.

Voor triatleten en zwemmers: de Forerunner 645 houdt bij hoe je in het zwembad zwemt en is compatibel met de fietsaccessoires van Garmin. De kaart- en navigatiefuncties zijn op dit horloge sterker dan op andere horloges die we leuk vinden. Het biedt basis broodkruimelkaarten, koersuploads en TracBack om u te helpen de weg naar huis te vinden als u de weg kwijt bent.

Het nadeel van de muziekopslag en polshartslagmonitoring is de slechte batterij. Terwijl je tot 7 dagen krijgt in de non-GPS modus, gaat de Forerunner 645 slechts ongeveer 5 uur mee in GPS modus met muziek. Voor de meeste hardlopers betekent dit dat je maar een paar runs kunt doen voordat hij weer moet worden opgeladen.

Veelgestelde vragen

Wat is het beste hardloop horloge?

Het beste hardloop horloge wat je kunt kopen is de Garmin Forerunner 245. Dit lichtgewicht hardloophorloge is uitgerust met GPS, hartslagmeter, een goed uitleesbaar scherm en handige trainingsprogramma’s.

Wat is een goedkoop hardloop horloge voor beginners?

Het goedkoopste hardloop horloge is de Garmin Forerunner 45. Dit sporthorloge heeft de beste prijs-kwaliteit verhouding en kost  €149.

Welk hardloop horloge heeft beste hartslagmeting?

De Garmin Forerunner 245 heeft een nauwkeurige hartslagmeter. De beste hartslagmeting bereik je met een losse borst band.

Bronnen

Nielsen, Rasmus O., et al. “Can GPS be used to detect deleterious progression in training volume among runners?.” The Journal of Strength & Conditioning Research 27.6 (2013): 1471-1478.

Shcherbina, Anna, et al. “Accuracy in wrist-worn, sensor-based measurements of heart rate and energy expenditure in a diverse cohort.” Journal of personalized medicine 7.2 (2017): 3.