Sporthorloge
crossfit-schoenen-heren

Crossfit schoenen heren

CrossFit is een fantastische en uitdagende manier om fit te blijven, en de juiste schoenen kunnen echt een wereld van verschil maken. CrossFit vraagt veel van je – en van je schoenen. Met activiteiten variĆ«rend van zware deadlifts en Olympisch gewichtheffen tot gymnastiek en lange afstanden hardlopen, is het geen verrassing dat het vinden van de beste CrossFit-schoenen een uitdaging kan zijn.

Het juiste schoeisel kan ook helpen om blessures te voorkomen – en je reguliere workout-schoenen zullen waarschijnlijk niet voldoen. Hoe comfortabel ze ook mogen zijn voor cardio, hardloopschoenen met een zachte zool bieden geen stabiele basis voor diepe squats en zware cleans. Onresponsieve gewichthefschoenen daarentegen missen de voortstuwing en kracht die nodig zijn voor meer dynamische oefeningen.

Ik heb de 2 meest populaire CrossFit schoenen getest tijdens het rennen, springen, tillen, roeien, fietsen en klimmen

Stabiliteit: Biedt het goede ondersteuning tijdens squats?

Duurzaamheid: Kan het touwklimmen doorstaan zonder te scheuren?

Ademend vermogen: Kunnen die voeten ademen op hete zomerdagen in een niet-geventileerde trainingsruimte?

Beste crossfit schoen voor heren

Nike Metcon 9

De beste crossfit schoen voor mijn brede voet is de Nike Metcon 9. Ik draag de Metcons nu 2 maanden er zijn 2 eigenschappen die het voor mij de “beste schoen” maken.

Stabiliteit

De schoenen voelen heel stabiel aan. Zowel onder, boven als opzij, je voeten zitten in een stevig gevoerde schoen. Dat zorgt ervoor dat je tijdens weightlifting stabiel staat en niet hoeft na te denken over je voeten. De Reebok Nano’s hebben minder voering boven je voet en voelen voor mij minder stevig aan.het tillen. Of het nu gaat om squats of deadlifts, de Metcon 9 levert uitstekende prestaties. Sommige mensen vinden de hoge hak en het kussen net voor de hak te hoog. Ik heb iets platvoeten en vind het hoge kussen bij de voetboog erg fijn en extra stevigheid bieden.

Lekker breed

De Metcons staan bekend om hun brede voetzool. Dat voelt lekker ruim voor mensen met brede voeten, zoals ikzelf heb. Mijn voeten zaten veel nauwer in de Reebok. Vooral tijdens de double-unders merk ik de extra ruimte voor mijn voeten. De Nano’s zijn smaller en daar moest ik tijdens het touwtjespringen mijn schoenen losser doen, waardoor ze ook weer minder stabiel voelden.

Nadelen

Het enige nadeel van de Nike Metcon 9 is dat je er beter geen ropeclimbing mee kunt doen. In de reviews op Amazon las ik dat de zool / schoen vrij snel beschadigd tijdens het touwklimmen. Ik heb het zelf niet geprobeerd (houd ze liever heel).

Reebok Nano X

De Reebok Nano X zijn mijn eerste crossfit schoenen geweest. Voor deze schoenen gebruikte ik mijn hardloopschoenen als crossfit schoenen. De vering van een hardloopschoen zorgt voor instabiliteit en is niet handig tijdens het tillen van zware gewichten. Kies dus altijd voor een speciale crossfit- of weightliftingschoen. Deze hebben vlakke zolen zonder “vering”. Overweeg alleen een Reebok Nano X als je een smalle voet hebt. Kies een Nike Metcon als je een brede voet hebt.

Duurzaamheid

De Reebok Nano X viel vooral tegen op duurzaamheid. Ik trek vaak mijn veters iets strakker aan en na 3 maanden trok ik 2 van de lussen waar de veter door heen gaat kapot. Ook wat rubber bij de zool liet vrij snel los.