Sporthorloge

Proteïne poeder getest

Als fervent beoefenaar van krachttraining en duursport weet ik uit eigen ervaring dat mijn lichaam na intensieve workouts een verhoogde behoefte heeft aan eiwitten. De keuze voor het juiste eiwitpoeder kan voor beginners overweldigend zijn, gezien het ruime aanbod. Geen zorgen, ik heb diverse shakes getest en presenteer hier de top 5 eiwitpoeders van 2023. Eiwitpoeder, afkomstig uit zuivel of plantaardige bronnen, ondersteunt niet alleen spieropbouw en herstel, maar past ook naadloos in een actieve levensstijl. Mijn dagelijkse eiwitinname wordt aanbevolen tussen 1,6 en 2,2 gram per kilogram lichaamsgewicht tijdens actieve dagen en tussen 1,2 en 1,6 gram op rustdagen, bij voorkeur uit ‘hoogwaardige’ dierlijke bronnen.

Waar let je op bij goede eiwitpoeder?

Bij het kiezen van goede eiwitpoeder let je op:

  • Voor herstelmaaltijden is whey-eiwit vaak beter dan caseïne vanwege snellere opname.
  • Kies voor eiwitisolaat of -hydrolysaat voor optimale opname, vermijd eiwitconcentraat.
  • Een standaard scoop eiwitpoeder moet minimaal 20g eiwit bevatten.
  • Zorg voor voldoende leucine, bij voorkeur 2-2,5g per scoop eiwit.
  • Streven naar een totale hoeveelheid BCAA’s (leucine, isoleucine, valine) van minstens 5g, bij voorkeur meer, zoals ideaal 10g.

Beste proteïne poeder

Ik was op zoek naar het perfecte eiwitpoeder en na het lezen van talloze reviews, besloot ik een gokje te wagen met het product waar iedereen lyrisch over leek te zijn. En eerlijk gezegd, ik ben helemaal om!

XXL Nutrition whey Isolate

De Whey Isolate van XXL Nutrition is onze absolute aanrader voor wie op zoek is naar hoogwaardige isolaat whey. Met slechts 91 calorieën per serving van 25 gram biedt dit product een uitstekende balans tussen voedingswaarde en calorie-inname. Het is onafhankelijk getest en kan pronken met een indrukwekkend eiwitpercentage van 86.2%. Met meer dan 1100 buitengewoon positieve klantreviews heeft het de harten van velen veroverd.

Wat me vooral bevalt, is dat het niet zwaar op de maag valt en geen vervelende klontjes achterlaat. Of je het nu met water, melk of yoghurt mixt, het lost perfect op.

1 scoop gaat iedere ochtend mee in een shakebeker en is gemengd met water een soort van milkshake ontbijt na een crossfit workout van een uur. Het stilt na het sporten mijn hongergevoel en helpt tegen spierpijn. De vanilla smaakt is lekker neutraal en kun je met van alles innemen (kwart, melk, water).

Al met al, heb ik mijn perfecte eiwitpoeder gevonden en ik raad het ten zeerste aan aan iedereen die op zoek is naar een smakelijk, effectief en kwalitatief hoogstaand product.

Gold Standard Whey (van Optimum Nutrition)

Gold Standard Whey is de meest verkochte whey proteine poeder ter wereld. Het is ook 1 van de duurste eiwitten poeders die je kunt kopen, ik zie ze zelden in de aanbieding.

De populariteit van dit product van Optimum Nutrition is mede te danken aan de voortreffelijke voedingswaarden. Met slechts 110 calorieën per shake is het geschikt voor iedereen, ongeacht het specifieke doel dat je nastreeft. Bovendien bevat het product 24,2 gram eiwit per shake, wat aanzienlijk hoger is dan bij andere shakes op de markt.

Ik heb al een aantal merken getest en kom steeds terug naar Gold Standard Whey van Optimum Nutrition. Een half scoopje van deze banaansmaak poeder gebruik ik dagelijks om mijn bakje Franse magere kwark wat op smaak te brengen. Na 25 dagen testen kan ik concluderen dat deze romige bananen smaak lekker makkelijk als een milkshake wegdrinkt. Lekkere smaak en hoog in eiwitten 💪🏽.

Nitro Tech Whey Gold

Ik zocht op Amazon en Bol een proteine poeder die veel “bang for buck” zou geven. Voor 64 was dit de goedkoopste 2KG whey proteine poeder die ik kon kopen. De eerder besproken proteine poeders waren 15 euro duurder dan deze. Muscletech behoort tot de beste merken in de sportmarkt sinds de jaren 90. Na 30 dagen testen, kan ik zeggen dat ik erg tevreden ben over de smaak “double richt chocolate”. De poeder ruikt niet chemisch en is makkelijk te mixen. Het is fijn om een aantal verschillende smaken whey proteine poeder te hebben. Ik denk dat ik vanille en banaan het meeste gebruik en voor de variatie chocolade en aardbei gebruik.

De afgelopen jaren zijn de prijzen van proteine poeders door het dak gegaan. De proteine poeder van Muscletech is van hoge kwaliteit, smaakt goed en nog steeds betaalbaar!

Proteïne poeder getest

Wat is eiwitpoeder?

Eiwitpoeder vormt voor mij een geconcentreerde bron van essentiële eiwitten, die ik regelmatig aan mijn dieet toevoeg als handig supplement. Vaak wordt het geproduceerd uit zuivelproducten, zoals wei-eiwit, of uit plantaardige bronnen, waaronder erwten, soja, hennep en de nieuwste ontwikkeling: tuinbonen (fava bonen). Het zit boordevol essentiële aminozuren, die dienen als de bouwstenen van eiwitten, en biedt diverse voordelen die perfect aansluiten bij mijn levensstijl.

Eiwitpoeder ondersteunt niet alleen mijn spieropbouw, maar helpt ook bij het herstel na lichamelijke inspanning. Bovendien draagt het bij aan gewichtsbeheersing en stimuleert het een actieve levensstijl. Het gemak waarmee het zich laat mengen met vloeistoffen, zoals water, melk of smoothies, maakt het bijzonder geschikt voor mijn drukke schema. Het is een handige toevoeging die mijn dagelijkse voedingsinname verrijkt en tegemoetkomt aan mijn behoefte aan evenwichtige voeding, vooral tijdens actieve periodes.

Hoeveel eiwitten heb je eigenlijk nodig per dag?

Verschillende meningen circuleren hierover, maar officiële voedingsorganisaties neigen naar een vrij bescheiden eiwitinname. Voor mij persoonlijk is het vergroten van spiermassa een combinatie van krachttraining en voldoende eiwitten essentieel. Als ik streef naar een grotere spiermassa via krachttraining, wordt een aanbevolen hoeveelheid tussen de 1,6 en 2,2 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag aangeraden. Maar voor de momenten waarop ik niet per se dikkere spieren wil, maar wel optimaal wil herstellen, houd ik me aan een aanbevolen hoeveelheid tussen de 1,2 en 1,6 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag. Ik geef er de voorkeur aan ‘hoogwaardige’ eiwitten in te nemen, voornamelijk van dierlijke oorsprong.

Veelgestelde vragen over proteïne poeder

Wat is Proteïne?

Proteïne is mijn geheime wapen voor spierherstel, het ondersteunt mijn immuunsysteem en helpt me die verzadiging te voelen die ik nodig heb om die zak chips te weerstaan na het sporten.

Hoeveel Gram Proteïne Per Dag?

Hoeveel gram proteïne heb ik eigenlijk nodig? Nou, ik heb ontdekt dat het varieert op basis van mijn activiteitsniveau en doelen. Over het algemeen streef ik naar ongeveer 1,6 tot 2,2 gram per kilogram lichaamsgewicht. Het is een uitdaging, maar het voelt geweldig als ik mijn doelen bereik.

Beste Proteïnepoeder: Mijn Persoonlijke Ervaring

Ik heb meer dan 90 dagen proteïnepoeders getest en geproefd.
Ik denk dat Whey Isolaat van XXL Nutrition de beste proteine poeders is die je nu kunt kopen. Gevolgd door Gold Standard Whey van Optimum Nutrition. Het mengt goed, smaakt fantastisch, en ik kan niet meer zonder.